Live | Great Granate Gala

 16 December 2022 19:30 – 22:30

 16 December 2022

Granate sluit haar programma Words That Matter 2022 af met een spetterende midwinterfeest: Great Granate Gala. Een gala ter ere van de Vrouwelijke Dichter, gevuld met poëzie, dans en muziek. 30 vrouwelijke dichters dragen een kort gedicht voor. Dit kan uit hun eigen werk zijn of een gedicht van een andere vrouwelijke dichter. Great Granate Gala is geïnspireerd door het literaire meesterwerk van de Perzische dichter Attar (1145-1221): “De samenspraak van vogels”. In het gedicht komen alle vogels ter wereld samen om te beslissen wie hun soeverein zal zijn. De wijste van allemaal suggereert dat ze de legendarische Simorgh 1 moeten vinden.

Granate Prijs:

In 2022 bestaat Granate 10 jaar en ter ere van dit jubileum wordt in december 2022 de eerste Granate prijs uitgereikt. We hebben in Nederland genoeg poëziewedstrijden en poëzieprijzen. Daarom zal Granate vanaf 2022 aandacht besteden aan een belangrijk maar nog onzichtbaar element van een poëziebundel: de titel.

Granate Prijs is een geldprijs en wordt uitgerekt aan de drie beste titels uit poëziebundels die in 2022 zijn uitgegeven. Voor de beoordeling zetten wij een driekoppige jury in bestaande uit een prozaschrijver, een poëzie-recensent en een letterkundige.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!