Film brengt ons naar werelden die verbazingwekkend ver weg lijken, maar door hun filmische verschijning soms toch ogenschijnlijk dichtbij zijn. Diezelfde kwaliteit vinden we terug in de taal van poëzie. Door de speelse omgang met woorden, vinden we een betekenis die verstopt zit tussen de regels. 

Film en poëzie zijn beide verhalende kunstvormen. Ze gebruiken beeldspraak op een tekstuele als wel visuele manier. In hun vorm spelen ze daarmee beide sterk in op een associatieve verbeeldingskracht. Om deze verbeeldingskracht te onderzoeken, organiseert Granate vanaf 2021 een nieuwe, maandelijkse terugkerende filmavond die zich op het snijvlak van film en poëzie bevindt. 

Tijdens de filmavonden creeëren en onderzoeken we de dialoog tussen film en poëzie, omarmen we de diversiteit van verhalen en proberen we het onzichtbare een gezicht te geven – iets wat Granate als onderdeel van haar missie ziet.

De avond zal tot stand komen in samenwerking met Perdu. Doordat het organiseren van de avonden sterk afhankelijk is van de coronamaatregelen, is het nog niet duidelijk wanneer de eerste filmavond zal plaatsvinden. Houd deze pagina in de gaten voor updates