Tv serie 1001 Gezichten

Tv serie 1001 Gezichten

#1001G

Ontdek de verborgen juwelen van Nederland, geef het onzichtbare een gezicht!

Samenvatting programma

Een cultureel & kunstzinnig televisieprogramma van Granate, waarvoor biculturele film/tv makers een artistiek portret maken over een biculturele dichter/schrijver. De nadruk ligt op (voormalig) vluchtelingen.

Doel

‘1001 Gezichten’ geeft een kijkje in het leven van biculturele dichters, gemaakt door biculturele filmmakers. Met dit project wil Granate de filmmakers uitdagen om vanuit hun eigen kracht een bijdrage te leveren aan de film en poëzie sector in Nederland. De film vormt een aanvulling op het portfolio van de filmmaker. De cohesie tussen deze twee kunstdisciplines wordt tevens hierdoor versterkt en verrijkt. Het publiek leert daarmee dus in één programma twee kunstenaars kennen. En dat wordt hoog tijd, want de Nederlandse samenleving is steeds diverser aan het worden, en deze diversiteit moet zich uiten op de werkvloer, met name bij de media.

Gelijkwaardige kijk

Deze portretten zijn geen klaagzang, ze willen geen zielig beeld schetsen van onzichtbare en minder zichtbare talenten, ze gaan er niet over hoe ze gevlucht zijn en of ze heimwee naar hun moederland hebben. De kijkers gaan kijken naar wat nu speelt, wie de talenten zijn die actief bijdragen aan de verrijking van film & poëzie in Nederland en hoe zij zich ontplooien, bewijzen en staande houden in die wereld. De portretten zullen zowel het vakmanschap van de dichters als van filmmakers laten zien. Ze gaan over nu en de toekomst, over dromen en daden. Over durven en zijn.

Via dit filmportret en dit tv-programma creëert Granate een nieuw cultureel aanbod en laat de rijke bijdrage van deze diversiteit aan het kunst & cultuuraanbod in Nederland zien. Deze portretten worden daarnaast aangeboden aan omroepen, festivals en andere kunst- en cultuurmanifestaties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!