slide-home-pagina-website-1920-x-500-px

Het Great Granate Gala is een avond vol met poëzie, film, dans en muziek, waarbij 30 vrouwelijke artiesten een kort gedicht van zichzelf of van een andere vrouwelijke  dichter voordragen. Dit jaar stond het gala in het teken van #Vrouw_Leven_Vrijheid.

uitverkocht.-ggg-poster-2023-1587-x-2245-px
ggg-poster-2023-1587-x-2245-px-2

#Vrouw_Leven_Vrijheid (in het Perzisch ‘Zan, Zendegi, Azadi’), de slogan van de protesten in Iran naar aanleiding van de dood van Mahsa Amini. De IraansKoerdische vrouw (22 jaar) stierf nadat ze op 13 september werd gearresteerd en ernstig mishandeld door de Iraanse zedenpolitie. Maar deze slogan gaat niet alleen de Iraanse vrouw aan, want wereldwijd zijn vrouwen nog altijd bezig met hun strijd en verzet tegen ongelijkwaardigheid. Op 30 juni slaan we de handen in elkaar tijdens dit inclusieve evenement en onderschrijven we het belang van het in standhouden van deze wereldwijde beweging die voor iedereen van belang is.

Great Granate Gala is geïnspireerd op het literaire meesterwerk van de Perzische dichter Attar(1145- 1221): “De samenspraak van vogels”. In het gedicht komen alle vogels ter wereld samen om te beslissen wie hun soeverein zal zijn. De wijste van alle vogels suggereert dat ze de legendarische Simorgh moeten vinden, want hij is de enige die de vogels kan leiden om verlichting te bereiken.
Duizenden vogels beginnen aan een zware en moeilijke zoektocht.
Onderweg haken sommige vogels af of worden ze ziek en moeten ze stoppen. Aan het einde van de zoektocht, wanneer dertig overgebleven vogels uitgeput op de bestemming aankomen, beseffen ze dat er geen Simorgh bestaat en dat ze samen Simorgh vormen.

Woordkunstenaars

Op alfabetische volgorde

Presentatrice: Shantie Singh

Aicha Meke
Anneruth Wibaut
Atousa Bandeh Ghiasabadi
Ernestine Comvalius
Faydim Ramshe
Francesca Birlogeanu
Iduna Paalman
Isa Cuppen
Lady General
Laila de Miranda

Leili Khodaei
Lianne Damen
Liesbeth V. Hafenrichter
Lilian van Ooijen
Lily Monori van Dijken
Mardjan Seighali
Myrte Leffring
Nafiss Nia
Nancy Fancy
Narcis Zohrehnassab

Oumaima Belkhdar
Parastu Hamyani
Rihab el Majdoubi
Roddia Rumahloine
Samia Anaïs
Sandra Pham
Shahzoda Nazarova
Sharon Kromotaroeno
Zainab Zamil
Zhinia Noorian

Met het Great Granate Gala wil Granate een statement maken. We geloven namelijk dat wanneer vrouwen hun krachten bundelen er een grenzeloos veld van kracht, passie en energie ontstaat. In dit veld is alleen maar ruimte voor groei, vooruitgang, compassie en vruchtvolle intenties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!