slide-op-de-zeepkist-website

Op de Zeepkist is een maandelijks ‘open mic’-evenement van Granate dat gewijd is aan woordkunst in al zijn vormen. Dichters, schrijvers, spoken-word-artiesten, toneelschrijvers, scenarioschrijvers, essayisten, columnisten, recensenten en elke andere woordkunstenaar zijn van harte uitgenodigd om hun werk te delen met een intiem publiek. Het is een try-outmiddag zonder franje.

Maar dat is niet alles. Ook andere artiesten dan woordkunstenaars zijn welkom om op te treden. Muzikanten die hun nieuwste muziekstuk willen uitproberen, dansers die een dansoptreden willen opvoeren, of cabaretiers die hun nieuwe grappen willen testen, zijn van harte welkom. Er is ruimte voor 10 optredens, dus wees er snel bij en meld je aan door een e-mail te sturen naar: stefanie@granate.nl 

Eeuwenlang hebben mensen bijeenkomsten gehouden om verhalen te vertellen en naar elkaars verhalen te luisteren. Iedereen heeft verhalen te delen, of het nu een persoonlijk verhaal is, zelfgeschreven poëzie, een bestaand verhaal of een oud rijm. Of het nu uit je hoofd komt, uit een notitieboekje of vanaf je telefoon, het delen van jouw verhaal staat centraal. Elke maand hebben we een line-up van mensen die op de zeepkist stappen om een verhaal, gedicht, anekdote of iets anders te delen.

Daarnaast krijgen ook drie ondernemers of instellingen uit de buurt de kans om zich aan het publiek voor te stellen, eveneens vanaf de zeepkist.

Met ‘Op de Zeepkist’ streven we naar het creëren van een warme sfeer en het smeden van verbindingen, zodat buurtbewoners en andere makers worden aangemoedigd om deel te nemen aan de middag door zelf op de zeepkist plaats te nemen. Het wordt een bijzondere ervaring, gecreëerd door en voor de makers.

‘Op de Zeepkist’ in 2024: Elke laatste zondagmiddag van de maand, van 15:00 tot 17:00 uur, met aansluitend een lichte maaltijd.

poster-mobiele-versie-op-de-zeepkist-960-x-1140-px

Presentatie

Binnenkort bekend

Line-Up

Binnenkort bekend

Tijd

Zondag 25 februari

15:00-17:00 uur

Plaats

Podium Granate
Chasséstraat 91
1057 JB Amsterdam

Hierboven een terugblik uit de pilot van ‘Op de zeepkist’ die plaatsvond op 27 oktober 2023

Bekijk hier de terugblik video van een aantal optredens van ‘Op de zeepkist’ van 28 januari 2024

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!