banner-odz-5-mei-goede-datum

We zijn er om te verbinden
niet om uit elkaar te drijven

– Rumi

Op 5 mei staat het evenement Op de Zeepkist in het teken van verbinding en is woordkunst in al zijn vormen welkom! Dichters, schrijvers, spoken-word-artiesten, verhalenvertellers, toneelschrijvers, scenarioschrijvers, essayisten, columnisten, recensenten en elke andere woordkunstenaar zijn van harte uitgenodigd om hun woorden en verhalen te delen met elkaar en met het publiek. Het evenement wordt feestelijk afgesloten met de vrijheidsmaaltijd.

Maar dat is niet alles. Ook andere artiesten dan woordkunstenaars (muzikanten, dansers en cabaretiers) zijn van harte welkom. Voor deze speciale editie van Op de zeepkist is er ruimte voor 10 optredens, dus wees er snel bij en meld je aan  door een e-mail te sturen naar: stefanie@granate.nl met als onderwerp “Maker“. Wil je als publiek het evenement bijwonen, stuur een mail naar: stefanie@granate.nl met als onderwerp “Gast”.

Eeuwenlang hebben mensen bijeenkomsten gehouden om verhalen te vertellen en naar elkaars verhalen te luisteren. Iedereen heeft verhalen te delen, of het nu een persoonlijk verhaal is, zelfgeschreven poëzie, een bestaand verhaal of een oud rijm. Of het nu uit je hoofd komt, uit een notitieboekje of vanaf je telefoon, het delen van jouw verhaal staat centraal. Elke maand hebben we een line-up van mensen die op de zeepkist stappen om een verhaal, gedicht, anekdote of iets anders te delen.

Met ‘Op de Zeepkist’ streven we naar het creëren van een warme sfeer en het smeden van verbindingen, zodat buurtbewoners en andere makers worden aangemoedigd om deel te nemen aan de middag door zelf op de zeepkist plaats te nemen. Het wordt een bijzondere ervaring, gecreëerd door en voor de makers.

‘Op de Zeepkist’ op 5 mei 2024 is een speciale editie die het vieren van Bevrijdingsdag onderschrijft met woorden van de Perzische dichter en mysticus Rumi: ‘We zijn er om te verbinden, niet om uit elkaar te drijven.’

106-036-feb-1

Presentatie

Binnenkort bekend

Line-Up

Binnenkort bekend

Tijd

Zondag 5 mei

15:00-17:00 uur

Plaats

Podium Granate
Chasséstraat 91
1057 JB Amsterdam

Hierboven een terugblik van de derde editie van ‘Op de zeepkist’ die plaatsvond op 31 maart 2024

Bekijk hier de terugblik video van  ‘Op de zeepkist’ van 25 Februari 2024

Bekijk hier de terugblik video van een aantal optredens van ‘Op de zeepkist’ van 28 januari 2024

Hierboven een terugblik uit de pilot van ‘Op de zeepkist’ die plaatsvond op 27 oktober 2023

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!