Granate Festival 2019

Een festival vol Kunst en Cultuur, waar diversiteit de Kleur bepaalt

31 maart 2019

Granate Festival op 31 maart | Slotdag van de Boekenweek

Amsterdam, 2019

op 31 maart en tevens de slotdag van de Boekenweek organiseert Granate haar eendaagse festival: Een dag vol film en poëzie, waar diversiteit de Kleur bepaalt. In 2019 sluit Granate zich aan bij het Boekenweekthema (De Moeder de vrouw) en nodigt haar deelnemers uit om in dat kader werk te presenteren.

De 84e Boekenweek vindt plaats op de laatste week van maart 2019. De traditionele gratis reisdag van NS vindt plaats op zondag 31 maart, de laatste zondag van de Boekenweek en precies op de dag dat we het Granate Festival organiseren. We nodigen daarom niet alleen de Amsterdammers uit, maar ook de bezoekers uit andere delen van Nederland om deze bijzondere dag en dit bijzondere festival samen met ons te beleven. Zo kan men de Boekenweek afsluiten met een film & ontbijt in de ochtend, de bijzondere uitvoering van het oudste gedicht ter wereld (Gilgamesh epos) in de middag en het nu al historische evenement ‘het Gala voor de Vrouwelijke Dichter’ in de avond.

Voor alle onderdelen kun je apart een kaartje bestellen, maar je kan ook gebruik maken van ons voordelige Passe-partout. Kijk hieronder voor meer informatie over het programma en tickets.

Het programma

Granate Festival 2019

Ochtendprogramma – Film & Ontbijt
31 maart 2019 | Podium Mozaïek
Ontbijt: 09:30 | Start film: 10:00

De docu-fictie Dance Iranian Style van de Iraans-Nederlandse regisseur Farshad Aria heeft in Nederland en buitenland veel naam en faam gemaakt en prijzen gewonnen. Op zondag 31 maart om 10:00 uur wordt de film vertoond tijdens het ochtendprogramma van Granate Festival. Vooraf kunt u genieten van een heerlijke ontbijt dat in de entreeprijs is inbegrepen.
Na de vertoning gaan we in gesprek met twee deskundigen en de scenarioschrijver/producer van de film Nafiss Nia over het leven van vrouwelijke vluchtelingen in Nederland.

Granate Festival 2019

Middagprogramma – Reading Gilgamesh
31 maart 2019 | Podium Mozaïek
Inloop: 14:00 | Programma 14:30- 17:30

Het Gilgamesh-epos is bijna 5000 jaar oud en is volgens velen de oudste literaire tekst. Het Gilgamesh-epos is van grote invloed geweest op de wereldliteratuur en heeft veel kunstenaars geïnspireerd. De thema’s van dit klassieke heldendicht zijn universeel en van alle tijden: onvoorwaardelijke vriendschap, angst voor de dood en de zoektocht naar onsterfelijkheid. Mede daardoor is dit meesterwerk na 5000 jaar nog steeds springlevend.

Na drie succesvolle uitvoering in 2016, 2017 en 2018 gaat de voorstelling Reading Gilgamesh in 2019 on tour en wordt in drie steden uitgevoerd. Reading Gilgamesh wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd.

Granate Festival 2019

Avondprogramma – Great Granate Gala
31 maart 2019 | Podium Mozaïek
Inloop: 19:30 | Programma 20:00- 22:30 |

Met voordrachten van 84 vrouwelijke woordkunstenaars, met name biculturele Nederlandse dichters.

De Boekenweek wordt dit jaar voor de 84e keer georganiseerd met als thema “De moeder de vrouw”. Granate sluit haar festival daarom af met een groot gala waar met name Nederlandse biculterele vrouwelijke woordkunstenaars aan het woord komen.  84 dichters, (scenario)schrijvers zullen ieder een kort gedicht van zichzelf of van een andere vrouwelijke dichter voordragen tijdens Great Granate Gala. De voordrachten worden vergezeld door de verrassende dansoptredens.

Het randprogramma

Granate Festival 2019

Afterparty
31 maart 2019 om 22:30 – 01:00 | Podium Mozaïek

Nu het Granate festival ten einde loopt sluiten we de dag af. Na de Great Granate Gala barst het feest los met dans en swingende wereldmuziek.

Granate Festival 2019

Granate Festival is in samenwerking met Podium Mozaïek.

Deelnemers

Ochtendprogramma

  • Binnenkort bekend

Middagprogramma

  • Binnenkort bekend

Avondprogramma

  • Binnenkort bekend

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!