pods-banner-slide-website-1920×500

Poëzie op de stoep

#PODS

Waar men zich vluchtig over de stoep beweegt, komt een ontmoeting met kunst en cultuur als een aangename verrassing. Zo geven gedichten in de openbare ruimte aanleiding tot verbinding; het biedt herkenning en zet aan tot gesprek. Of het zich nu presenteert via monumenten of moderne kunst, de vormen van de stad vormen bieden altijd een podium aan de schoonheid van taal.

Met haar project Poëzie op de stoep versiert Granate de stoepen met plaatselijke poëzie. Op deze wijze brengen we de dichter en zijn/haar buurtbewoners bij elkaar. Wij laten de buurt zien wat de buurt aan poëzie en kunst te bieden heeft. Poëzie op de stoep is er voor iedereen die de straten betreedt. Jong en oud, vaste bewoner en passant, toerist en local.


In deze vierde editie van Poëzie op de stoep heeft Granate gekozen voor een vertrouwde methode in
een nieuw jasje.


Na twee geslaagde edities, slaat Granate nu een poëtische brug naar de andere kant van het IJ met het project Poëzie op de stoep en brengt daarmee de stad in verbinding!


Deze route loopt langs de Amsterdamse tramlijn 3, waardoor stadsdelen Oost, Zuid, Centrum en West door tram én poëzie met elkaar verbonden zijn.


Het project PODS deed zijn entree in het najaar van 2018 als een pilot project met vier gedichten in de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam.

Kalligrafie

Poëzie heeft een onmisbare artistieke waarde. In de alledaagse openbare ruimte zorgt Poëzie op de stoep voor niet-alledaagse ervaringen met kunst en cultuur, in dit geval poëzie en kalligrafie. De historische traditie van het kalligraferen van poëzie wordt nieuw leven ingeblazen en geeft een unieke vorm aan elk gedicht. De poëzie is toegankelijk, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan inhoud en kwaliteit van de gedichten.

Nieuwe trekpleisters

We kiezen voor locaties die onkarakteristiek en afwijkend zijn. Niet per se de hotspots en toeristische trekpleisters zullen poëziestoepen krijgen, maar juist, binnen die drukke wijken, de binnendoorwegen en kleinere pleintjes. Zo creëren wij nieuwe trekpleisters in plaats van in te spelen op de oude.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!