De Granate Prijs: waar alles draait om de beste titel van een poëziebundel

Granate bestaat dit jaar 10 jaar! Dit prachtige jubileum vieren wij
onder andere met de uitreiking van de eerste Granate Prijs.

Onder leiding van dichter, filmmaker en cultureel leider Nafiss Nia is Granate de afgelopen 10 jaar uitgegroeid van een klein orgaan dat dichters en filmmakers zichtbaar wil maken bij een groot publiek, tot een bloeiende stichting die woordkunstenaars in de schijnwerpers zet en de culturele diversiteit in de Nederlandse kunst en cultuur bevordert.

De Granate Prijs

Op 16 december sluit Granate het culturele jaar af met een spetterend feest: het Great Granate Gala. Tijdens het Great Granate Gala staat de dichtkunst centraal. Ook wordt tijdens dit gala de eerste Granate Prijs uitgereikt. Waar genoeg poëziewedstrijden en poëzieprijzen aandacht besteden aan de poëziebundel en de inhoud daarvan, besteedt Granate aandacht aan een belangrijk, maar vaak vergeten element van een poëziebundel: de titel

In een tijdperk waar iedere kunstenaar een ondernemer hoort te zijn en over genoeg kennis en kunde moet beschikken van de vele lagen van marketing, begint het ondernemerschap van een dichter bij het kiezen van een gouden titel. Een titel die lekker bekt en blijft hangen, die mooi is, eigenzinnig, smaakvol en betekenisvol, maar ook relevant voor de inhoud van de bundel.

Granate roept dichters en uitgeverijen op hun poëziebundels vanaf 11 juli 2022 aan te melden voor voorselectie van de Granate Prijs. Meer informatie hieromtrent volgt.

De jury

De jury bestaat uit Erna Staal (directeur van de Goudse Bibliotheek de Chocoladefabriek), Hettie Marzak (poëzierecensent en docente Nederlands) en Janice Deul (lifestylejournalist, fashion- & cultuuractivist, publicist en columnist).

Granate Prijs

Wanneer?

In de eerste week van juli 2022 publiceren wij de voorwaarden voor deelname. De uitreiking zal plaatsvinden op 16 december 2022 tijdens het Great Granate Gala.

Meer informatie volgt…

Houd onze website, de nieuwsbrief en de sociale media kanalen in de gaten. Daarnaast zal u over het Great Granate Gala vanzelfsprekend ook meer informatie ontvangen.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!