De Granate Prijs:
waar alles draait om de beste titel van een poëziebundel

De Granate Prijs wordt op 1 december 2023 voor de tweede keer uitgereikt aan de beste titel van een poëziebundel die afgelopen drie jaar is gepubliceerd. In een tijdperk waar iedere kunstenaar een ondernemer hoort te zijn en over genoeg kennis en kunde moet beschikken van de vele lagen van marketing, begint het ondernemerschap van een dichter bij het kiezen van een gouden titel. Dit is reden dat Granate heeft gekozen voor een focus op de titel.

Granate Prijs wordt uitgereikt tijdens een avondvullend programma met de voordrachten van de vijf finalisten, optreden van een ere gast en een panelgesprek met experts op het gebied van marketing, branding en literatuur over de waarde van een goede titel en de impact ervan op de marketing en verkoop van een bundel.

De Prijs

De hoofdprijs is de Granate Trofee en een geldbedrag van €1.000,- euro.

De Uitreiking

De uitreiking en bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 1 december 2023.

De jury in 2023

De jury bestaat uit Janice Deul (lifestylejournalist, fashion- & cultuuractivist, publicist en columnist), Erna Staal (directeur van de Goudse Bibliotheek de Chocoladefabriek), Hettie Marzak (poëzierecensent en docente Nederlands) en Vamba Sherif (schrijver, journalist en filmrecensent), Hava Güveli (dichter, poëziedocent en de winnaar Granate Prijs 2022). 

OPEN VOOR INZENDINGEN VANAF 1 JUNI 2023

wall-of-fame
winnaar-gp22-alles-wat-ik-vergeet..-

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Uw aanmelding voor onze nieuwsbrief is bevestigd!